top of page

Bygdekanten

En ny måte å tenke på  

Lenger ut på kanten kommer du ikke.

 

Bygdekanten er for deg som ønsker å leve i naturen, men med urbane tilbud i nærmiljøet.

 

Sørvest beliggenhet gir optimale solforhold, og fra din egen veranda kan du kaste ut fiskesnøret eller starte dykket etter dagens middag.

 

Nabobygget Bygdeboksen har kontorhotell, håndverksbakeri, møtelokaler, verksted og kunst- og kulturscene.

 

På den kritthvite Hosnasand i nabovika ligger Stokkøya Strandhotell og Strandbaren, som har gjort Stokkøya til en verdenskjent reiselivsdestinasjon.

Dra til havs eller utforsk fjellet.

Sommer som vinter.

Dyrk dine egne grønnsaker.

Sank og høst av naturens egne grøder.

 

Her får du stjernehimmel og melkeveien. Storm og regnvær.

Helårsbading. Ren luft og god plass.

 

Bygdekanten har en unik beliggenhet helt nede i fjæresteinene, med den mektige kystnaturen som nærmeste nabo. Boligene bygges tett, men ivaretar i stor grad mulighetene til private soner. Med storhavet og været direkte inn, legges det vekt på soner for le og ly.

 

Og her kommer det ingen foran deg. Garantert. I tilfelle er det en båt eller en hval.

Hustype medium

Totalt 103 m2 areal

3-roms bolig 65 m2 klimatisert BRA og 38 m2 halvklimatisert bygg. Totalt 103 m2 areal. Inneholder 1 bad, walking-closet på begge soverom, bod/vaskerom.

4-roms. 94 BRA klimatisert BRA og 48 m2 halvklimatisert bygg. Totalt 142 m2. 1 bad, bod/teknisk rom. Mulighet for ekstra bod/gjesterom/kontor/drivhus.

5-roms finnes tilgjengelig som variant.

Hustype stor

Totalt 142 m2 areal

Hovedvolum på husene kommer i flere ulike størrelser, over 2 eller 3 etasjer. Fleksibiliteten er stor med hensyn til tilleggsarealer. Her er det dine behov som styrer. Et drivhus, garasje, kontor, gjesterom, bod.

Du kan selv velge hvilket hus som passer for deg på den tomten du ønsker.

Husene

Ønsker du mer informasjon?

Arkitekturen kombinerer private og felles soner i et urbant format. På sjøsiden har boligene private arealer mot havet, mens nivået nedenfor er åpent for alle.

Mellom gatetunet og husene tilrettelegges parseller med grønne gårdsrom i le for vær og vind. Halvklimatiserte rom i forlengelsen av parsellene gir fleksible bruksarealer og skaper overgangssoner mellom ute- og innemiljøene.

Boligene har en kompakt og arealeffektiv planløsning som gir redusert ressursbruk. Størrelsen på det oppvarmede bruksarealet kompenseres med arkitektoniske kvaliteter i bygget som økt takhøyde, materialvalg, mye dagslys og fin utsikt, samt fleksible halvklimatiserte soner.

Boenhetene er energieffektive og med minimale vedlikeholdsutgifter. Arealeffektive løsninger med inndeling
av oppvarmet og halvklimatiserte soner gir også redusert energibruk.

 

Materialvalg er gjort med fokus på kvalitet, variasjon, bærekraft, robusthet og rimelige løsninger. Husene har enkle takplater på både tak og fasader som gir robusthet og lang levetid. I mellombyggene gjenbrukes grønt glass som tidligere var rekkverk på det gamle kommunehuset i Trondheim.

Den viktige balansen

Bygdekanten består av 8 boliger. Første byggetrinn er ferdig og omfatter fire boliger i form av to- og treroms boenheter. Nå legges de siste 4 boligene ut for salg.

Balansen mellom arbeidsliv og fritid blir stadig viktigere for folk i travle hverdager. Dine verdier og interesser vil bety mer og mer når du velger sted å bo. I Bygdekanten er det lagt til rette for både sosiale og profesjonelle møteplasser. I nabohuset Bygdeboksen finner du et kontorhotell med fibertilknyttet internett, et bakeri og et verksted. Her treffer du både fastboende, prosjektarbeidere og hyttefolk. Småbåthavn, Stokkøya Strandhotell og Strandbaren ligger like i nærheten.
Fra Bygdekanten kan kajakkturen starte fra verandaen, grønnsakene kan dyrkes i bakgården, og fisken venter i havet utenfor.

bottom of page