top of page

Kan du se for deg å bo et sted der natur og naturopplevelser er utgangspunktet for hverdagen? 

På Stokkøya har du uante aktivitetsmuligheter like utenfor døren, både til lands og til havs. Fra verandaen har du direkte tilgang til havet. Dykking, fiske, kajakk, kiting, bading, seiling. Småbåthavna ligger 300 meter fra inngangsdøra. Og innen få hundremeter har du fjell og innsjøer med de muligheter det gir. Sykling, løping, turer. Et eldorado for hele familien inludert hunden. 

 

Vinter med snø er ikke langvarig ute på kysten, men vi kan bli beriket med stålis på innsjøene. Og vi slipper som regel snømåking. Det fixer vinden. Innen en liten times kjøretur unna finner du av de mest snørike områdene i Norge, der det kjøres flotte skispor.

Stokkøya

Et liv på landet

Uansett hvor flott natur som omgir oss; Mange av oss har behov for et visst sosialt liv, et sted å møte andre mennesker, både uformelt og profesjonelt. Vi vil gjerne ha innslag av kunst- og kulturopplevelser. Helsen vår trenger det! Og vi vil ha et sted å spise og kanskje ta et glass. En god kopp kaffe og ferskt brød til frokost.

Vi har alt dette på Stokkøya. Innen 1 km radius fra Bygdekanten finner du håndverksbakeri, restaurant, bar, kunst- og kulturscene, kontorhotell og  møteromsfasiliteter med fibertilknyttet internett.

Dagligvarebutikker og 1-10 skole ligger innen 10 km.

Stokkøya og Åfjord byr på råvarer av beste sort. Et jordsmonn som er perfekt for dyrking. Natur som byr på det meste av ville vekster for høsting og sanking. Det blå matfatet er like utenfor døra, og utstyret bestemmer hva og når du henter det opp. Og syns du det enklere om andre tar seg av innhenting av råvarene og matproduksjonen? Så skaffer du deg fort et nettverk av venner og bekjente som hjelper deg til å fylle spiskammeret med godsaker. 

På Stokkøya finnes et håndverksbakeri, et bryggeri, et  destilleri. Og god mat og drikke kan nytes i godt selskap på en av de 6 spisestedene som finnes i Stoksund. 

Matfatet

Naturen

01

Stokkøya Strandhotell

Du kan spise, sove, lære og nyte godt samvær innenfor rammene av et funksjonelt og tydelig formspråk, som i stor grad henter naturen inn dit du er. Les mer

02

Stokkøya Strandbaren

2 meter over havet, på en av Midt-Norges fineste sandstrender finner du Strandbaren. Her serveres både lunsj og middag med den beste utsikten. Les mer

03

Bygdeboksen

kontorhotell 

Her møtes fastboende, prosjektarbeidere, besøkende og hyttefolk. For møter, kurs, konferanser. For å utvikle, skrive, tenke eller produsere noe. Les mer

04

Stokkøya

Bakeri

Her finner du et lite håndverksbakeri med produksjon og en liten kafé med utsalg i Bygdeboksen. Alle våre brød lages på surdeig, langtidsheves og stekes i steinovn. Les mer

05

Bygda 2.0

fremtidens bygd

Vi arbeider for en sosial, økologisk og økonomisk utvikling av distriktet, som kan bidra til at flere velger bygda som bo- og arbeidsted Les mer

06

Stokkøy

Marina

Her kan du leie båtplass i en isfri havn med tilsynsrunder alle dager. Gjesteplasser er tilgjengelig med egen gjestekai.  Les mer

Dette finner du på Stokkøya

Trekkes du mot ferskvann innimellom, finner du elver og innsjøer i hele kommunen. Er du fiskeentusiast, har du hele spekret å velge fra.

 

I kysthei, skog og fjell kan både bein og sykkel testes, og området er også attraktivt for klatring.  

 

Mange kystfolk ser helst at snøen holder seg på fjellet, men er du glad i det hvite element, er det kun en liten kjøretur til en av de mest snørike områder i landet - med fantastisk terreng og oppkjørte langrennsløyper. 

Og matfatet, både på land og til havs kan vi ikke snakke nok om. Råvarene bare venter på varsomme hender som høster, plukker, sanker, og jordsmonnet er perfekt for din egen grønnsakshage.

Vi kunne fortelle mye mer om hva du kan gjøre her ute, men litt må du få lov til å drømme om. 

På Stokkøya får du mye vær og natur for pengene.

Du kan få alle årstider på samme dag. Solskinndager og heftige vinterstormer, klare netter med stjernehimmel, melkeveien og nordlys. Og alt imellom. 

Frisk luft og mye plass omkring deg.  

 

Halten fyr blinker i horisonten, og med 1. parkett til skipsleia, kan du følge livet på havet på nært hold. 

Stokkøya og Åfjord byr på det meste innen natur, enten om du foretrekker å nyte den gjennom vinduet, eller om du vil utfordre elementene.  

For deg som liker naturbaserte aktiviteter, er Stokkøya et eldorado for store og små.  Nærhet til havet lokker seilere, padlere, kitere og dykkere. Lauging i badstu og badestamper og helårsbading samler storfamilien og vennegjengen.


 

Ønsker du mer informasjon om Bygdekanten?

bottom of page